Despre Ovidiu K.


Aici vom publica parerile unor persoane publice din diverse domenii, despre artistul nostru de suflet – Ovidiu Komornyik.

Titus Andrei :
Ovidiu Komornyik merită felicitările noastre pentru că în calitatea sa de producător a dezmorţit muzica uşoară românească. Este omul care a încurajat vedetele muzicii româneşti să lanseze albume şi asta nu e puţin lucru.Datorită lui fanii muzicii româneşti pot cumpăra acum albumele Angelei Similea, Elenei Cârstea, ale lui Adrian Enache, Daniel Iordăchioaie, Marcel Pavel, Carmen Trandafir, Florin Piersic şi atâţia alţii care au lucrat cu OvoMusic. Pe de altă parte, Ovidiu Komornyik are o sensibilitate aparte specifică marilor artişti indiferent că sunt compozitori sau cântăreţi. Ovidiu Komornyik e şi una şi alta şi, spre bucuria fanilor numeroşi şi asta o spun mesajele pe care le primim în emisiunile noastre, o face cu decenţă, bun-gust, cu modestie şi onestitate. Este un om cu care poţi discuta orice, un prieten pe care te poţi baza şi un mare sufletist”.

Andrei Partoş:
Îl cunosc pe Ovidiu incă de la finele anilor 80.. Eram la Deva, la Stelele Cetatii. Eram in Juriu, dar am si prezentat Festivalul. A fost simpatie la prima vedere. Mi-a placut atitudinea şi felul serios in care privea cariera muzicală. După mai mulţi ani ne-am revăzut.
Ovidiu venea din Italia. Eu fiind un mare consumator şi colecţionar de muzică italiană, a reacţionat prompt şi mi-a făcut câteva culegeri pe nişte CD-uri, pe care le-am păstrat. Mai rar sunt artiştii atât de generoşi.
Apoi a început să-şi valorifice talentul de solist, dar şi pe cel de autor. L-am avut invitat şi pe vremea V.N.D., dar mai ales după 2003. A fost de 7 ori în emisiune şi de fiecare dată a venit cu ceva nou, cu produse proaspete, cu invitaţi de valoare (Angela Similea, Florin Piersic,Cornel Verban ş.a.).
Am văzut că este printre puţinii artişti, care ajută, care nu prea refuză…Nu s-a lăsat atras de mondenitătile stupide şi din acest motiv este respectat. De când este şi producător, a îmbinat altruismul cu simtul comercial, cu un management inspirat şi echilibrat. Datorită lui Ovidiu, mulţi artişti, fără prea multe şanse la a avea un CD, au reajuns pe piată, în magazine. Unii cred că li se cuvine, alţii, poate au inţeles că li s-a întans o mână prietenească.
Mai pot spune despre Ovidiu că este un OM de cuvânt. De câte ori mi-a promis ceva, s-a întamplat. Trăsatură rară în general, nu numai la români. Mă bucur că are fani sinceri şi nu isterici. Este de admirat ceea ce faceţi acum pentru el.. Fiind născut in 29.01., ca şi mama mea, nu am cum să uit ziua în care-i spunem: La Multi Ani
!”

Sorin Lupaşcu:
E greu să-ţi faci prieteni în ziua de azi. De foarte multe ori, e greu să-i menţii şi pe cei vechi. Sunt prea multe lucruri în jurul nostru ce ne fac să privim în altă parte. Însă, în ceea ce mă priveşte, nu la fel se poate spune despre Ovidiu. A ştiut, ştie, şi sper să aibe aceeaşi inspiraţie, să fie acolo unde trebuie, atunci când am nevoie de el. Încerc să-i răspund la fel, cu aceeaşi căldură şi sinceritate. Dacă el, sau eu, n-am afost acolo atunci când am avut nevoie unul de celălalt, a fost o întâmplare care ne-a făcut şi mai apropiaţi. La mulţi ani, prietene!”

Simona Gherghe:
Pe Ovidiu, l-am cunoscut în studioul lui de înregistrări. Sigur, îl ştiam de mult de la radio sau de la tv. I-am admirat întotdeauna vocea şi sensibilitatea… Iar când l-am cunoscut, mi-am dat seama că este un om foarte cald şi sensibil.M-a încurajat mult, atunci când am înregistrat,
alături de Gabi Firea, albumul Trandafiri de la Moldova. Noi nu suntem artişti „cu acte”, dar a ştiut să ne încurajeze şi să ne dea încredere, astfel că a ieşit o treabă minunată! Dovada? Numărul foarte mare de cd- uri vândute!
Îi mulţumesc din suflet!

Tatiana Solomon
„Ovidiu se număra printre persoanele înzestrate de Dumnezeu cu mult talent artistic. Compozitor şi interpret el a dovedit că piesele sale pot ajunge cu uşurinţă în sufletul publicului şi atuturor celor care îl iubesc. La ceas aniversar, eu îi doresc mult succes, atît pe plan artistic, cît şi la Casa de discuri pe care a înfiinţat-o, îi urez sănătate şi să aibă parte de tot ce e mai frumos pe lume!”

Dan Negru:
Îl cunosc pe Ovidiu de mulţi ani. Foarte mulţi ani…M-a impresionat mereu la el eleganta şi bunul simţ. L-am „bârfit ” de bine adeseori cu prieteni din Timişoara. Am descoperit că Ovidiu e pentru mulţi un model de reuşită, de succes în Bucureşti. E o dovadă că poi avea succes de capitală cu bun simţ de Ardeal.

Zoia Alecu:

Despre Ovidiu nu pot vorbi decât la superlativ.Am scos două albume la Ovomusic şi asta datorită imensei omenii ce-l caracterizează pe Ovidiu.Pentru mine Ovo,cum îmi place mie să-i spun,este mai mult decât un prieten,e un artist şi un compozitor de mare calibru.Iar calitatea lui umană este una de excepţie.Vreau să-i transmit prin voi,un mare şi din tot sufletul LA MULŢI ANI ,cu cât mai mari succese. Ovo,pentru tine ,tot binele din lume şi să fii iubit !
La multi ani!”

Anastasia Lazariuc:
La mulţi ani!Multă sănătate, multe realizări, mulţi prieteni ..sau mai puţini dar devotaţi, mulţi fani …fane în special şi multă putere de a lupta cu aceste vremuri.
Mult succes în tot ce face şi La mulţi ani
!

Carmen Trandafir:
Sănătate multă, să se bucure de familie şi prieteni în continuare, ştiu că este o fire deschisă, are foarte mulţi prieteni şi îi doresc numai bine şi multă, multă baftă în continuare!
La mulţi ani, Ovidiu!”

Angela Similea :
Viaţa, în complexitatea ei, nu de puţine ori, ne oferă surprize şi prin oamenii pe care îi întâlnim.
Departe de ţară, într-un turneu am întâlnit o personalitate pe care o urmăream cu interes la programele de televiziune şi radio, aşa cum dealtfel o făceam şi cu ceilalţi reprezentanţi ai generaţiei sale. Îmi amintesc că am fost plăcut surprinsă să remarc dincolo de emoţia vădită din privirea sa, o bucurie permanentă, neînvinsă, prin tot ceea ce trăia. La data aceea, m-au impresionat talentul, ambiţia şi tenacitatea sa. Urmărindu-l din culise, la fiecare apariţie, constatam cu bucurie forţa şi adevărul cu care se dăruia, de fiecare dată într-o altă manieră.
Ovidiu Komornyik, pentru că despre Ovidiu vă povestesc acum, dăruia publicului vocea sa caldă şi puternică, cu flacăra şi ştiinţa artistului de mare talent.Vă mărturisesc că, la rândul meu, trăiam din culise aceeaşi bucurie.Tot atunci, în timpul liber dintre concerte, descopeream în el o persoană visătoare, dar şi pragmatică, cu proiecte generoase, legate bineînţeles de istoria muzicii româneşti. Îmi vorbea despre un studio pe care urma să îl realizeze, destinat exclusiv muzicii şi artiştilor români.
După 3 ani, mi-a propus colaborarea în vederea unui album, primul album înregistrat în studioul său şi produs de Casa de Producţie Ovo Music, care îi aparţine. Cum putea cineva să nu răspundă la invitaţia sa?
Acesta a fost începutul…
Ovidiu conducea cu responsabilitate şi profesionalism o echipă alcătuită din oameni talentaţi şi serioşi.Cu această ocazie s-a născut primul nostru duet, de mare succes, „Suflet pierdut”. De la acest album, încet – încet s-a născut un curent, prin care mari artişti români vin la Ovo Music încredinţându-şi creaţiile, spre a ajunge în casele oamenilor. În ultimii ani, dragostea lui pentru muzica şi artiştii români a contribuit la reaşezarea valorică a patrimoniului nostru de creaţie.
Ovidiu scrie o muzică cu totul şi cu totul specială.În modestia sa, Ovidiu nu vorbeşte despre sine ca despre un compozitor, ci se consideră „inventator”. Muzica „inventată” de el magnetizează, se adresează tuturor, porneşte de la teme preluate din realitatea vieţii în texte originale accesibile, dar cu mesaj profund.Ovidiu Komornyik este de departe cel mai melodist compozitor al generaţiei sale.
Ştiu că nu a avut un drum uşor, dar astăzi când se împlinesc 20 de ani de carieră, afirm că vocea lui Ovidiu este una dintre marile voci masculine ale muzicii româneşti. Adevărul cu care dă viaţă cântecului său îl ajută să ajungă la sufletul celor ce se regăsesc în el: Publicul său îl îmbrăţişează şi îi recunoaşte valoarea. Dincolo de scenă am descoperit în Ovidiu un om minunat, vesel, dinamic, pretenţios, atent la detaliu, dar poate cea mai mare calitate a lui este aleasa Generozitate. Ovidiu Komornyik are ştiinţa şi puterea să nu închidă niciodată definitiv uşa, chiar dacă e rănit. Pentru toate acestea, mi-a devenit prieten pe viaţă şi, astăzi, îi spun din tot sufletul meu: La Multi Ani, Ovidiu! Te iubesc!

Gabriel Dorobanţu:
Cred că muzica pentru Ovidiu Komornyik, înseamnă un limbaj fantastic şi este mijlocul de comunicare cu ceilalţi, mai apropiaţi sau nu.Aşa vorbeşte demult cu noi:prieteni, necunoscuţi sau înverşunaţi iubitori ai cântecelor scrise şi interpretate de el cu atâta sinceritate.Dacă-l întrebi ce mai face, îţi explică starea lui de bine printr-un cântec, de multe ori şlagăr, scos cu atâta uşurinţă din mâneca hainei sale de talentat compozitor.Este simplu şi complicat, este manierat şi generos.Toate acestea şi poate multe altele le adună pentru noi într-un buchet de însuşiri demne de un artist.Nouă ne rămâne doar să îi mulţumim frumos şi să îi dăruim la rându-ne încredere.”

Ella şi Cornel Verban:
Ovidiu a fost înzestrat să creeze şi să dăruiască.Este un artist complex,care a ştiut în timp să-şi clădească o carieră de mare succes.Talentul,spiritul şi caracterul lui îl fac să fie apreciat nu numai ca artist dar şi ca un prieten adevărat.
Fie că îngerul creator să-ţi fie mereu alături!
La mulţi ani!”

Adrian Enache:
Când am înregistrat piesele pe care le-am făcut cu ajutorul prietenului meu Papa Jr., mi-am dorit foarte mult să le imprim pe un album aşa cum era firesc de altfel. Am stat în cumpănă mult timp pentru că discuţiile şi promisiunile numeroase pentru un eventual album nu m-au mulţumit. A fost o perioadă în care chiar renunţasem la ideea de a le mai imprima pe un album pentru că mi-am dat seama că producătorii muzicali din România de azi nu pun preţ pe calitate, pe valoare ci se doreşte câştigul imediat cu riscul unei efemerităţi pe care nu aş fi putut-o accepta. Ovidiu Komornyik mi-a dovedit însă că mai există o gură de oxigen pentru calitatea produsului muzical. Am acceptat colaboarea cu el dintr-o prietenie care ne leagă de câţiva ani şi mă bucur că am dovedit împreună la lansare că oamenii chiar îşi doresc să le fim aproape indiferent că lansăm un album sau că suntem pe scenă la un spectacol. Ovidiu Komornyik este ardeleanul tipic: corect, sincer, calm, prietenos. E un om de cuvânt şi un prieten pe care te poţi baza, coordonate principale pentru un producător de calitate. Îi mulţumesc pentru sprijinul acordat în lansarea albumului şi îl asigur de prietenia mea oricând. La mulţi ani, prietene!”.

Adrian Daminescu :
Ovidiu Komornyik este un tip de om cu totul special…
E un purtător legal de bun simţ şi bine-nţeles de smoking suit-ceea ce mie îmi place la nebunie-.
Nu-mi caut cuvintele acum când scriu despre el,pentru că îmi vin uşor.Şi ştiţi de ce? -Pentru că mai presus de toate,Ovidiu ştie să-ţi fie un bun Prieten.Adică acel individ care despre care ştii cu siguranţa că nu o să te trădeze niciodată,chiar dacă nu te vezi cu el în fiecare zi.E foarte serios când îţi promite ceva,iar când compune,compune întotdeauna melodii concepute pe prncipiul:”Să poată să le cânte toţi!”…Nu ca mine,care se pierde în filozofii muzicale complicate sau muzici abominabile pentru diverse filme.
La Mulţi Ani Prietene!!!…

Un simplu „dizeuz orfan şi bântuit de muze nebune”:
Adrian C.Daminescu”

Simona Dutescu:
Un zâmbet are puterea de a îndrepta şi de a umple totul cu lumina. Mesajele cu La mulţi ani sunt greu de făcut,mai ales unei persoane aşa speciale ca tine, aşa că nu pot decât să îţi doresc tot ce-ţi doreşti şi încă de-o mie de ori pe atât. Să ai parte de cât mai multe zâmbete în fiecare zi…”

Toate aceste frumoase ganduri, adresate dragului nostru artist Ovidiu Komornyik se regasesc intr-o carte realizata de catre Fanclubul sau, care a primit-o in 29 Ianuarie 2010, cu ocazia zilei de nastere.

============================

Alte ganduri si mesaje adresate lui Ovidiu Komornyik:
„...Muzica sa este o expresie exploziva a iubirii..si de fiecare data prin versuri, prin linie melodica, a reusit sa depaseasca bariera micului ecran si sa ajunga direct la inimile dumneavoastra.Are puterea de a ne atinge cu siguranta pe toti..” – Irninis Miricioiu şi Leonard Miron

„…Un artist foarte iubit de public, asteptat peste tot in tara, dar si in lume, un artist cu care ne mandrim ca este roman”
Mihaela Radulescu.

“Ovidiu Komornyik, este un foarte mare prieten al muzicii pop romanesti, ceea ce realizeaza Ovidiu prin Ovo Music, va fi cu siguranta consemnat atunci cand se va inscrie o istorie a muzicii romanesti.„- Dan Iagnov

Cu Ovidiu lucrez de mult timp. Este un compozitor talentat si extrem de prolific ca artist. Se pune mereu la curent cu noutatile in domeniul muzical si incearca sa nu piarda contactul cu ceea ce se intampla pe scena romaneasca de muzica. La el, cariera de manager si impresar o dubleaza foarte bine pe cea de artist. Experienta pe care o avem amandoi ne ajuta sa construim lucruri foarte frumoase” – Angela Similea.

”Ai cântat foarte bine cu siguranţă o să ajungi o vedetă.”Andrei Partos – Festivalul de la Deva – 1986-

Am invitat alaturi de noi in aceasta seara pe cantaretul – dar nu numai -, compozitorul, artistul, un barbat indragit de toate romancele – i-as spune eu „Julio Iglesias” al Romaniei: Ovidiu Komornyik „Gabriela Vranceanu Firea – 26.11.2008 – „Eu cu cine votez” -Antena 1

Ovidiu este un băiat excepţional pe care te poţi baza…!”.-Adrian Enache

Un adevarat catalizator al valorilor muzicale romanesti”Dan Diaconescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s